Navigácia

Fotogaléria

V tomto fotoalbume za nenachádzajú žiadne galérie

Navigácia

  • Workshop Programovanie s microbitom

    Workshop   Programovanie s microbitom

    Ďna 18. 4. 2023 sa na našej škole uskutočnil Workshop " Programovanie s microbitom". Zúčastnili sa ho žiačky 1. A triedy pod vedením programátorky - lektorky z OZ "Aj Ty v IT". Cieľom združenia je motivovať a podporovať dievčatá a ženy v oblasti informačných technológií. Zámerom združenia, vyjadrenom mottom „Technology has no gender“, je budovať technologicky rovnú spoločnosť a dosiahnuť, aby ženy nezostali na okraji, ale stali sa priamou súčasťou technologickej budúcnostosti.

    Počas workshopu si žiačky vyskúšali programovanie minipočítača Micro:bit. Je to programovateľný minipočítač, ktorý uviedla na trh spoločnosť BBC v roku 2016. Obsahuje displej, 3 tlačidlá, senzory pohybu, naklonenia, teploty a anténu. Možno k nemu pripájať ďalšie senzory a iné súčiastky - LED pásiky, reproduktory, motorčeky, čerpadlá, senzory pohybu, atď. praxi je preto využiteľný nielen v informatike ale aj v iných predmetoch: fyzika, chémia, biológia, geografia... Dokonca ho možno použiť aj v rámci IoT na ovládanie rôznych zariadení. Workshop bude pokračovať a prácu s minipočítačom si vyskúšajú aj žiačky 2. A triedy.

  • Mediálna výchova a kyberšikana

    Mediálna výchova a kyberšikana

    Dňa 13. 4. 2023 sa na Gymnáziu v Detve uskutočnila beseda na aktuálnu tému: Mediálna výchova a kyberšikana. Prednášku realizovala naša absolventka, študentka žurnalistiky Sofia Šalingová. Informovala študentov o rizikách sociálnych sietí a kyberšikane na Internete. V dnešnej dobe nie je jednoduché odlíšiť pravdu od lži. Študenti sa dozvedeli ako sa orientovať v záplave informácií a odlíšiť relevantné zdroje od dezinformačných webov. V druhej časti sa dozvedeli veľa zaujímavého o šikane na internete a možnostiach ako sa pred ňou chrániť. Prednáška bola spojená aj s praktickými aktivitami, ktoré študentom pomohli samostatne pracovať s informáciami a vyskúšať si prácu novinára v praxi.

  • 2% z dane pre školu

    2% z dane pre školu

    Vážení rodičia a priatelia školy. Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% dane z príjmu za rok 2022. Ďakujeme.

  • Lyžiarsky výcvik Skalka

    Lyžiarsky výcvik Skalka

    V dňoch 30.1. - 3.2.2023 absolvovalo 25 žiakov z 1.-3. ročníka gymnázia lyžiarsky výcvik na Skalke pri Kremnici. Lyžiarsky výcvikový kurz prebiehal podľa výcvikového plánu a splnil svoj cieľ. Podmienky na lyžovanie boli veľmi dobré, svah bol vždy upravený. Počasie bolo pekné, slnečné, ale ukázala sa nám aj hustá hmla. Všetci zúčastnení žiaci sa veľmi zodpovedne učili a zdokonaľovali v lyžovaní a snowboardovaní. Žiaci si odniesli veľa pekných zážitkov a veríme, že na budúci rok si opäť, takú skvelú „lyžovačku“ zopakujeme.

    A ako to videli študenti?

    "Koncom januára sme sa ako gymnazisti zúčastnili lyžiarskeho výcviku na Skalke pri Kremnici. Boli sme ubytovaní v Horskom hoteli Minciar spolu so školákmi z Bratislavy. Pobyt prešiel veľmi rýchlo, keďže sme mali presný harmonogram výcviku. Každý deň sme začínali raňajkami v podobe ponukových stolov, teda „jedz čo chceš a koľko vládzeš“. Napráskaným sa nám ťažšie začínalo, no postupom času sa rozlyžoval každý – lebo musel :). Ranné nosenie lyží hore kopcom bol poriadny zabijak. Spolu s rozcvičkou boli nudnejšími začiatkami každého dňa. Podmienky na lyžovanie boli veľmi dobré, svah špičkovo upravený a každú noc nám nasnežilo aspoň 10 čísel. Zažili sme parádny „lyžovací“ týždeň popretkávaný aktivitami na zjazdovke, alebo v podobe večerných programov. Tie sme organizovali sami a pani Očenášová nás preto patrične odmenila, rozdávala diplomy a sladkosti za záverečný slalom a výkony počas hier. Tieto večerné súťaže boli zdrojom sladkostí ku konzumácii na izbe. Tam bola TOP sranda. Rehotala som sa do popuku ako zvyknem, ešteže stena s učiteľmi bola hrubá, lebo by ma nechválili :). Samozrejme, vyučujúci vymysleli večierky o 22.00... Tak priskoro ? Nikto to nedodržiaval a učiteľské kontroly preto blúdili po chodbách ešte aj po polnoci. Ako žiaci sme si odniesli veľa pekných zážitkov a veríme, že na budúci rok si opäť takú skvelú lyžovačku zopakujeme."

    Karolína Krnáčová, I.A

  • Rozvrh počas písomných maturitných skúšok

    Rozvrh počas písomných maturitných skúšok

    Dobrý deň,

    oznamujeme Vám, že počas konania písomných maturitných skúšok na našej škole v dňoch 14. 3. 2023 - 16. 3. 2023  bude vyučovanie prebiehať podľa upraveného rozvrhu uvedeného v prílohe.

    Mgr. Pavel Lalík
    Riaditeľ školy 

    Rozvrh na stiahnutie vo formáte pdf: Rozvrh_hodin_EC_PFIC_MS2023.pdf

  • Pozorovanie konjunkcie Jupitera a Venuše

    Pozorovanie konjunkcie Jupitera a Venuše

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Pozorovanie konjunkcie Jupitera a Venuše.

    Dňa 1. marca 2023 sme mali možnosť vidieť Venušu a Jupiter blízko seba - na oblohe ich delilo len okolo 40 uhlových minút (Mesiac má zdanlivý priemer približne 30 oblúkových minút). Pozorovanie tejto fotogenickej konjunkcie planét pre verejnosť zorganizovali členovia astronomického krúžku na Gymnázu v Detve spolu s členmi MO SZA v Detve. Blízko pri sebe však boli tieto objekty len zdanlivo, v skutočnosti bola Venuša od nás vzdialená 204 miliónov kilometrov a Jupiter 864 miliónov kilometrov.

  • Úspešné Gymnázium = úspešní absolventi

    Úspešné Gymnázium = úspešní absolventi

    Hľadáte tú správnu strednú školu, ktorá vás pripraví na vysokoškolské štúdium a vysnívané povolanie? Gymnázium v Detve ponúka širokú škálu možností pre moderné stredoškolské štúdium. Mnohí absolventi Gymnázia v Detve našli uplatnenie v oblasti vedy, techniky, ekonomiky, medicíny a v iných významných pracovných postoch, v ktorých dosahujú úspešný kariérny postup.

    Príkladom úspešných absolventov Gymnázia v Detve sú aj súčasný

    primátor mesta Detvy - Branislav Baran, viceprimátor mesta Detva - Mgr. Slavomír Ciglan a prednostka mestského úradu v Detve - JUDr. Vierka Trokšiar Bystrianska, ktorí nás boli vo štvrtok navštíviť na našej škole.

    Myslím že to jasný dôkaz toho, že Gymnázium v Detve dosahuje vynikajúce výsledky nie len v napĺňaní Školského vzdelávacieho programu, a prípravou na vysokoškolské štúdium, ale aj pre samotnú prax a uplatnenie sa v praktickom a spoločenskom živote.

    Myslím že to jasný dôkaz toho, že Gymnázium v Detve dosahuje vynikajúce výsledky nie len v napĺňaní Školského vzdelávacieho programu, a prípravou na vysokoškolské štúdium, ale aj pre samotnú prax a uplatnenie sa v praktickom a spoločenskom živote.

  • Majstrovstvá Slovenska v zrýchlenom šachu

    Majstrovstvá Slovenska v zrýchlenom šachu

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Majstrovstvá Slovenska v zrýchlenom šachu.

    Ďakujeme našim šikovným šachistom za skvelú reprezentáciu na Majstrovstvách Slovenska družstiev stredných škôl v zrýchlenom šach :)

  • Oznam školskej jedálne

    Oznam školskej jedálne

    Na základe informácií zo Školskej jedálne na ZŠ a MŠ A. Vagača Vám oznamujeme, že cena za jeden obed sa zvýšila na hodnotu 2 €. Školská jedálen prosí tých, ktorých sa to týka, aby zohľadnili túto zmenu pri platení za stravu. 

  • Úspech na Ekonomickej olympiáde

    Úspech na Ekonomickej olympiáde

    Na krajské kolo 6. ročníka Ekonomickej olympiády, ktoré sa konalo 1. 2. 2023 v Banskej Bystrici  postúpilo päť našich žiakov. Z nich Matej Sekereš získal ocenenie za najlepší výsledok v banskobystrickom kraji. Gratulueme.

  • Vianočný kvíz

    Vianočný kvíz

    Posledný vyučovací deň v škole pred vianočnými prázdninami bol tak trochu iný... Bol plný zábavy, smiechu, pesničiek, vinšov a sladkej vône punču aj koláčikov 😍 Všetkým vám prajeme krásne Vianoce naplnené šťastím, láskou a spokojnosťou 🎄❤️

  • Vianočné korčuľovanie

    Vianočné korčuľovanie

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné korčuľovanie.

    Dňa 20.12. 2022 naši gymnazisti zorganizovali tradičnú školskú akciu s názvom „Vianočné korčuľovanie“. Konala sa na zimnom štadióne v Detve. Jednou z aktivít bolo voľné korčuľovanie, ďalšími hokej a krasokorčuľovanie. Študenti si pekne zašportovali a užívali si aj predvianočnú atmosféru. Táto aktivita sa koná každý rok pred Vianocami a môžeme povedať, že sa to páčilo aj naším najmladším študentom, ktorí túto akciu absolvovali prvýkrát.

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľské voľno

    Vážení rodičia, milí žiaci,

    oznamujeme vám, že na deň 22. 12. 2022 poskytuje riaditeľ školy z organizačných a racionalizačných dôvodov riaditeľské voľno.


    2022-12-22-riaditelske_volno.pdf


    Pavel Lalík

    riaditeľ školy


  • Pekná tradícia na pokračovanie

    Pekná tradícia na pokračovanie

    Dňa 6. 12. 2022 žiaci a učitelia Gymnázia v Detve usporiadali tradičný Mikulášsky volejbalový turnaj. Po nútenej dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou sa znova mohli žiaci všetkých tried Gymnázia spolu so žiakmi základných škôl stretnúť na palubovke, aby si zmerali športovo-volejbalové sily. Víťazom sa nakoniec po tuhých bojoch stala 3. A trieda gymnázia, ktorá získala putovný pohár a tiež sladkú mikulášsku tortu. Poďakovanie a gratulácia patrí všetkým žiakom na palubovke aj v hľadisku, ako aj pedagogickým zamestnancom za fantastickú atmosféru počas celého turnaja. Osobitne chceme poďakovať žiakom 1. a 3. ZŠ v Detve za účasť a úspešnú reprezentáciu na tohtoročnom turnaji.

    Tešíme sa na ďalší Mikulášsky turnaj 6. 12. 2023!

  • Okresné a krajské kolo vo Volebale

    Okresné a krajské kolo vo Volebale

    Dňa 7. 11. 2022 sa uskutočnilo okresné kolo vo volejbale - mix, kde družstvo Gymnázia v Detve obsadilo prvé miesto a postúpilo do krajského kola súťaže.

    Krajské kolo sa konalo 22. 11. 2022 pri príležitosti Dňa študentstva, a zúčastnilo sa ho až 22 družstiev z celého kraja. Gymnazisti z Detvy reprezentovali Detvu veľmi úspešne, v skupine obsadili prvé miesto a dostali sme sa až do štvrťfinále. Tam nám postup unikol len o niekoľko bodov, takže sme sa do semifinále nakoniec nedostali. Aj tak je to veľký úspech v takej silnej konkurencii a dievčatám a chlapcom chcem poďakovať za úspešnú reprezentáciu školy a mesta.

  • Online burza stredných škôl

    Online burza stredných škôl

    Radi by sme Vás pozvali na Online burzu stredných škôl, ktorá sa uskutoční formou živého vysielania. Počas neho sa môžete v chate alebo komentároch pýtať rôzne otázky, ktoré Vás zaujímajú a tým budete automaticky zaradený do súťaže o zaujímavé ceny. Výhercovia budú zverejnený v komentároch pod videom, po ukončení live vysielania.

    Vysielanie pre Gymnázium v Detve bude prebiehať 23. 11. 2022 na nasledujúcom odkaze:

    https://www.youtube.com/channel/UC0ZysZdPI3s-902O8E1z8wA?fbclid=IwAR2jSBPThfc3i4l2wPkUDwX4tWQ1MK6NxTqyXTR2gvNBI3krCOcpBiinVbQ

     

    Dňa 23. 11. 2022 od 16:00 sa s Gymnáziom v Detve môžete živo spojiť a klásť nám otázky cez platformu Zoom  kliknutím na nasledovný odkaze:

    https://us05web.zoom.us/j/87466849515?pwd=dS9oQndpUW81RExLemtCMVdEUFpXdz09

    alebo zadaním

    Meeting ID: 874 6684 9515

    Passcode: AmQSS0

     

    Ďalšie info nájdete aj na stránkach https://www.idemnastrednu.sk alebo aj na facebooku https://www.facebook.com/idns.sk.

     

  • Rozvrh hodín počas dňa otvorených dverí

    Rozvrh hodín počas dňa otvorených dverí

    Počas dňa otvorených dverí 16. 11. 2022 bube vyučovanie prebiehať pomocou nasledovného rozvrhu: rozvrh_DOD_2022-11-16.pdf

    Na deň  18.11.2022 riaditeľ Gymnázia v Detve udeľuje pre žiakov „Riaditeľské voľno“ z dôvodu technickej skúšky kotlov

     

    V Detve dňa 15.11.2022                                                                    

     

    Mgr. Pavel Lalík

    riaditeľ školy

  • Projekt "Rozbehni sa"

    Projekt "Rozbehni sa"

    4. 11. 2022. Gymnazisti z Detvy realizujú projekt "Rozbehni sa" v Banskej Bystrici.

    "Rozbehni sa" je bezplatná podnikateľská prípravka, ktorá má nasmerovať prvé kroky mladých ľudí k rozbehnutiu podnikania so štartovacím balíkom. Zámerom je pomôcť nájsť nápad a overiť si, či je dostatočne dobrý na to, aby z neho mohol byť fungujúci biznis.


     

    Študenti sa naučia, ako správne rozbiehať nápady podľa jednoduchého postupu.Pochopia, čo robiť a nerobiť na začiatku a ako zvýšiť svoje šance na úspech. Ak poškole nenájdu prácu podľa tvojich predstáv, budú vedieť ako rozbehnúť vlastnépodnikanie úplne od nuly a dostať rozvojové príležitosti. Ak ich podnikanie zaujme,budú môcť prihlásiť svoj nápad a získať až 500€ a profi podporu pre svojerozbehnutie.

  • Pozorovanie čiastočného zatmenia Slnka

    Pozorovanie čiastočného zatmenia Slnka

    Študenti detvianskeho Gymnázia, členovia astronomického krúžku spolu s členmi miestnej organizácie Slovenského zväzu astronómov sme sa už niekoľko dní tešili na pozorovanie čiastočného zatmenia Slnka 25. 10. 2022. Tentoraz sme chceli osloviť aj širšiu verejnosť a preto sme ako pozorovacie stanovište zvolili miesto pozorovania pred Kultúrnym centrom Andreja Sládkoviča v Detve. Deň zatmenia začal zamračeným počasím a mnohí pesimisti predpovedali, že z úkazu nič nebude. Okolo 11:00 však oblačnosť zmizla a až do konca zatmenia bolo jasno. Pozorovanie prilákalo veľa zvedavcov. Na zatmenie sa prišli pozrieť aj deti z detvianskych základných škôl a aj mnoho okoloidúcich ľudí sa s nadšením pozrelo do ďalekohľadu, pričom mnohí skúšali svoje mobilné telefóny pri afokálnom fotení Slnka.

    Zatmenie sme pozorovali vizuálne s veľkým zrkadlovým teleskopom - Dobsonom 150/1200, metódou projekcie sme s malým refraktorom demonštrovali bezpečné pozorovanie Slnka a druhým väčším refraktorom sme priebeh zatmenia fotografovali. Nižšie nájdete zopár fotografií z pozorovania. Najbližšie čiastočné zatmenie Slnka bude z územia Slovenska vidieť 29. 3. 2025, avšak s podstatne menšou fázou ako bolo teraz.

  • Pinpongový turnaj o „Pohár riaditeľa Gymnázia v Detve“

    Pinpongový turnaj o „Pohár riaditeľa Gymnázia v Detve“

    Dňa 24.10.2022 sa konal v tenisovej hale SPORTYS už 10. Ročník stolnotenisového turnaja o „Pohár riaditeľa Gymnázia v Detve“. Už tradične sa na ňom zúčastňujú žiaci Gymnázia a základných škôl v Detve, ale tiež firmy a organizácie. V tomto jubilejnom roku to boli : štyri základné školy v Detve, občianske združenie – Aliancia rómov, firma Slávia a dôchodcovia. Družstvá boli rozdelené do dvoch skupín podľa veku a hralo sa päť hier v každom zápasov družstiev. Nakoniec v kategórii starších zvíťazila Aliancia rómov a kategóriu mladších ovládli žiaci z III.ZŠ na Ulici Obrancov Mieru. Poďakovanie však patrí všetkým účastníkom (bolo ich takmer 50), p. Sedliakovej zo Sportysu, ako aj BBSK, ktorý finančne prispel na toto krásne a ojedinelé podujatie.

    Mgr. P. Lalík riaditeľ školy

strana:

Novinky

Kontakt

  • Gymnázium
    ul. Štúrova 849
  • pevná linka:
    +421 45 54 57 619 fax
    +421 45 54 56 144 telefón

    mobil:
    +412 940 624 588

Fotogaléria