Navigácia

Fotogaléria

V tomto fotoalbume za nenachádzajú žiadne galérie

Navigácia

  • Projekt "Rozbehni sa"

    Projekt "Rozbehni sa"

    4. 11. 2022. Gymnazisti z Detvy realizujú projekt "Rozbehni sa" v Banskej Bystrici.

    "Rozbehni sa" je bezplatná podnikateľská prípravka, ktorá má nasmerovať prvé kroky mladých ľudí k rozbehnutiu podnikania so štartovacím balíkom. Zámerom je pomôcť nájsť nápad a overiť si, či je dostatočne dobrý na to, aby z neho mohol byť fungujúci biznis.


     

    Študenti sa naučia, ako správne rozbiehať nápady podľa jednoduchého postupu.Pochopia, čo robiť a nerobiť na začiatku a ako zvýšiť svoje šance na úspech. Ak poškole nenájdu prácu podľa tvojich predstáv, budú vedieť ako rozbehnúť vlastnépodnikanie úplne od nuly a dostať rozvojové príležitosti. Ak ich podnikanie zaujme,budú môcť prihlásiť svoj nápad a získať až 500€ a profi podporu pre svojerozbehnutie.

  • Pozorovanie čiastočného zatmenia Slnka

    Pozorovanie čiastočného zatmenia Slnka

    Študenti detvianskeho Gymnázia, členovia astronomického krúžku spolu s členmi miestnej organizácie Slovenského zväzu astronómov sme sa už niekoľko dní tešili na pozorovanie čiastočného zatmenia Slnka 25. 10. 2022. Tentoraz sme chceli osloviť aj širšiu verejnosť a preto sme ako pozorovacie stanovište zvolili miesto pozorovania pred Kultúrnym centrom Andreja Sládkoviča v Detve. Deň zatmenia začal zamračeným počasím a mnohí pesimisti predpovedali, že z úkazu nič nebude. Okolo 11:00 však oblačnosť zmizla a až do konca zatmenia bolo jasno. Pozorovanie prilákalo veľa zvedavcov. Na zatmenie sa prišli pozrieť aj deti z detvianskych základných škôl a aj mnoho okoloidúcich ľudí sa s nadšením pozrelo do ďalekohľadu, pričom mnohí skúšali svoje mobilné telefóny pri afokálnom fotení Slnka.

    Zatmenie sme pozorovali vizuálne s veľkým zrkadlovým teleskopom - Dobsonom 150/1200, metódou projekcie sme s malým refraktorom demonštrovali bezpečné pozorovanie Slnka a druhým väčším refraktorom sme priebeh zatmenia fotografovali. Nižšie nájdete zopár fotografií z pozorovania. Najbližšie čiastočné zatmenie Slnka bude z územia Slovenska vidieť 29. 3. 2025, avšak s podstatne menšou fázou ako bolo teraz.

  • Pinpongový turnaj o „Pohár riaditeľa Gymnázia v Detve“

    Pinpongový turnaj o „Pohár riaditeľa Gymnázia v Detve“

    Dňa 24.10.2022 sa konal v tenisovej hale SPORTYS už 10. Ročník stolnotenisového turnaja o „Pohár riaditeľa Gymnázia v Detve“. Už tradične sa na ňom zúčastňujú žiaci Gymnázia a základných škôl v Detve, ale tiež firmy a organizácie. V tomto jubilejnom roku to boli : štyri základné školy v Detve, občianske združenie – Aliancia rómov, firma Slávia a dôchodcovia. Družstvá boli rozdelené do dvoch skupín podľa veku a hralo sa päť hier v každom zápasov družstiev. Nakoniec v kategórii starších zvíťazila Aliancia rómov a kategóriu mladších ovládli žiaci z III.ZŠ na Ulici Obrancov Mieru. Poďakovanie však patrí všetkým účastníkom (bolo ich takmer 50), p. Sedliakovej zo Sportysu, ako aj BBSK, ktorý finančne prispel na toto krásne a ojedinelé podujatie.

    Mgr. P. Lalík riaditeľ školy

  • Webinár FreeFood

    Webinár FreeFood

    Plytvanie potravinami je celospoločenský problém, predstavuje obrovskú environmentálnu záťaž a jeho celkové ekonomické škody sú astronomické. Každý jeden z nás pritom dokáže prispieť k riešeniu tohto problému. V tomto duchu sa niesol 12. 10. 2022 webinár občianskeho združenia Free Food, ktoré si dalo za cieľ zmierniť problém plytvania potravinami. Žiaci 1. a 2. ročníka sa tu dozvedeli aký významný dopad majú naše spotrebiteľské návyky a ako zlepšiť tie svoje už dnes. Jedlo si vážme, neplytvajme ním, ak bude menej odpadu a nebudeme vyžadovať produkty z druhej srtany zemagule, pomôžeme tím prírode.

  • Exkurzia v galérií J. Kulicha

    Exkurzia v galérií J. Kulicha

    Vo štvrtok 6.10. 2022 sme sa so žiakmi 1. a 2. ročníka zúčastnili prehliadky Galérie Jána Kulicha vo Zvolenskej Slatine. Ján Kulich vytvoril množstvo vzácnych umeleckých sôch známych osobností, ale stvárnil aj ľudí, ktorí v jeho živote veľa znamenali. Mohli sme vidieť veľkú bustu Ľudovíta Štúra, zmenšeninu sochy Mateja Bela, či viacero sôch básnika Milana Rúfusa, ale i mnohých ďalších. Taktiež sme navštívili Pamätnú izbu Terézie Vansovej, ktorá sa nachádza v blízkosti galérie. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavostí zo života Terézie Vansovej a o jej tvorbe.

  • Gaudeamus Akadémia a Cosmos Discovery

    Gaudeamus Akadémia a Cosmos Discovery

    Dňa 5. 10. 2022 sa študenti 3. a 4. ročníka zúčastnili v Bratislave podujatia Gaudeamus-Akadémia, veľtrhu zameraného na univerzitné aj neuniverzitné pomaturitné štúdium a na celoživotné vzdelávanie. Cieľom veľtrhu je poskytnúť čo najviac relevantných informácií o vysokoškolskom štúdiu absolventom stredných škôl priamo od jednotlivých vysokých škôl a univerzít tak slovenských, ako aj zahraničných.
    Po návšteve veľtrhu mali naši študenti možnosť navštíviť aj zaujímavú výstavu Cosmos Discovery, ktorá mapuje pilotované lety do vesmíru od ich počiatkov až po súčasné aj plánované misie. 

  • Exkurzia Osvienčim

    Exkurzia Osvienčim

    V stredu 28.9. 2022 sme sa s našimi žiakmi znovu ponorili do minulosti. Navštívili sme navštívili bývalý koncentračný tábor v Osvienčime. Smutná časť našich dejín v nás, práve na tomto mieste, vyvolala zvláštne pocity. Z odborného výkladu sme sa dozvedeli množstvo faktov, ale aj zaujímavých skutočných príbehov. Je dôležité, aby sme poznali históriu predchádzajúcich generácií a nezabúdali...

  • Rozvrh hodín na 28. 9. 2022

    Rozvrh hodín na 28. 9. 2022

    Všetci žiaci, ktorí sa nezúčastnia exkurzie v Osvienčime, sa zo všetkych ročníkov spoja a budú sa riadiť nasledovným rozvrhom:

  • „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“

    „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“

    Milí študenti, Važení rodičia,

    riaditeľ školy na základe rozhodnutia Ministra školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) rozhoduje takto:

    S účinnosťou od 1. septembra 2022 pri nástupe do školy rodič / plnoletý žiak predkladá prostredníctvom Edupage (žiadosti/vyhlásenia) alebo v papierovej podobe Písomné vyhlásenie o bezpríznakovostiPísomné vyhlásenie o bezpríznakovosti" žiaka.

    Po každom prerušení školskej dochádzky v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) predkladá rodič / plnoletý žiak vyhlásenie opätovne.

    V prípade, že rodič / plnoletý žiak nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, žiak sa považuje za príznakového a škola bude bezodkladne kontaktovať rodiča.

    Mgr. Pavel Lalík

    riaditeľ školy

  • Pozvánka na rodičovské združenie

    Pozvánka na rodičovské združenie

    Vážení rodičia,

    pozývame Vás na rodičovské združenie,

    ktoré sa uskutoční na Gymnáziu Štúrova 849 v Detve

    dňa 29. septembra 2022  o 16:30 hodine.

    Po plenárnom združení budú nasledovať triedne rodičovské združenia.

     

    Mgr. Pavel Lalík

    riaditeľ školy

     

     

  • Slávnostné otvorenie školského roku 2022/2023

    Slávnostné otvorenie školského roku 2022/2023

    Oznamujeme Vám, že slávnostné otvorenie školského roku 2022/2023 na Gymnáziu v Detve sa uskutoční v pondelok 5. septembra 2022 o 8:15 hodine.

    Stravovanie v školskej jedálni na ZŠ s MŠ A. Vagača bude možné od utorka 6. 9. 2022, ak žiak svoj záujem stravovať sa v školskej jedálni nahlási svojmu triednemu učiteľovi v pondelok 5. 9. 2022 na triednickej hodine.

    Mgr. Pavel Lalík

    riaditeľ školy

  • Obnovenie platnosti preukazu ISIC

    Obnovenie platnosti preukazu ISIC

    Aby ste mohli aj v ďalšom školskom roku využívať svoj Preukaz žiaka ISIC/EURO<26 na všetky zľavy a výhody doma a v zahraničí, je potrebné predĺžiť jeho platnosť. Prečítajte si viac o tom ako na to...

  • Veľký úspech

    Veľký úspech

    Tohtoročný výber talentov v montrealskom Bell Centre má pre naše krásne Slovensko a tiež naše Gymnázium v Detve prívlastok „historický“.

     

    Kluby zámorskej NHL si v tohtoročnom drafte vybrali celkovo šiestich slovenských hokejistov, keď prešlo vstupným draftom sedem hráčov spod Tatier. Medzi nimi aj žiak našej školy, na ktorého sme veľmi pyšní 18-ročný útočník Adam Žlnka draftovaný do NHL Arizonou Coyotes.

    Adam sa narodil v Detve. Je žiakom 3. ročníka Gymnázia v Detve a študuje na základe schváleného individuálneho študijného plánu, ktorý sa mu darí dodržiavať popri náročných športových povinnostiach.

    Na minuloročnom Hlinka Gretzky Cupe prispel v drese Slovenska k zisku strieborných medailí. Vo svojej kariére pôsobil v juniorských tímoch fínskeho Ässät. Uplynulú sezónu odohral v juniorskej americkej lige USHL v tíme Sioux Falls Stampede, kde sa nevyhol zraneniu a roztrhol si predný krížny väz a sezóna sa preňho skončila. Napriek tomuto zraneniu dokázal presvedčiť svojimi výkonmi a zaslúžene sa dostal do draftu. Veríme, že ukáže celému hokejovému svetu, čo ešte všetko vie a dokáže.

    Adam držíme Ti všetci palce, nech sa Ti v hokeji aj živote darí.

    Tvoji spolužiaci a zamestnanci školy.

  • Olympijský deň

    Olympijský deň

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympijský deň.

    Dňa 28.6.2022 sa na našej škole uskutočnil Olympijský deň. Po slávnostnom nástupe a rozlosovaní sme športovali v nasledujúcich disciplínach a športoch: flórbal, bedminton, futbal a stolný tenis.

  • Beseda s absolventami - olympionikmi

    Beseda s absolventami - olympionikmi

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s absolventami - olympionikmi.

    V pondelok 27. 6. 2022 sa na Gymnáziu v Detve uskutočníla beseda s absolventami nášho gymnázia Miroslavom Šulekom, Andrejom Segečom a Jánom Koristekom - olympionikmi, ktorí okrem štúdia dosiahli aj mimoriadne úspechy v športe a zúčastnili sa Olympijských hier.

  • Celoslovenské finále súťaže Misia Mars 4.

    Celoslovenské finále súťaže Misia Mars 4.

    Štvrtý ročník súťaže a náš tím znovu štvrtý krát medzi víťazmov. Z Gymnázia v Detve sa do Misie Mars 4 zapojili dva zmiešané tímy, tretiakov, druhákov a štvrtákov. Obe mali dobré projekty,  ale do celoslovenského finále sa dostal len jeden tím v zložení študenti tretieho ročníka Matúša Orolína, Zlatici Fekiačovej a štvrtáčky Zdenky Vilhanovej.

    Finále súťaže sa konalo vo štvrtok, 2. júna v zábavno-vzdelávacom centre Energoland pri jadrovej elektrárni Mochovce. Za prítomnosti odbornej poroty v zložení Michaela Musilová, Leszek Orzechowski, Ivan Bella, Michaela Brchnelová, Miroslav Šarišský, Antónia Germanovová, Michal Brichta, „Vedátor“ Samuel Kováčik a
    Matej Poliaček, študenti predstavili svoje projekty a museli odpovedať na zvedavé otázky. So svojou prácou "Jedlá stena z klíčkov" sa nakoniec umiestnili na treťom mieste. Do štvrtého ročníka sa zapojilo 16 rôznych škôl z  celého Slovenska, vyše 100 študentov, učiteľov a porota nemala ľahkú robotu.


     „Bolo nesmierne ťažké vybrať v prvom kole spomedzi dvadsiatich tímov šesť finalistov. A ešte ťažšie zvoliť víťazný projekt. Študenti slovenských stredných škôl sú naozaj nadaní. Ich práce boli veľmi rozmanité, niektorí navrhli samotnú technológiu, iní zas vedecký pokus či výsledný produkt.  Vybrali sme nakoniec experiment, v ktorom urobili súťažiaci o čosi naviac“ -povedal Leszek Orzechowski iaditeľ poľskej výskumnej vesmírnej stanice LunAres.

    O to viac nás teší, že tím Gymnázia v Detve sa zúčastnil všetkých štyroch ročníkov súťaže a z každého si pritom odniesol pódiové umiestnenie od toho najcennejšieho až po tretie miesto, ako tomu bolo tentoraz. Gratulujeme.

  • Výsledky 2. kola prijímacích skúšok

    Výsledky 2. kola prijímacích skúšok

    Výsledky na stiahnutie vo formáte pdf: vysledky_PS-2_kolo_2022-23.pdf

     

    potvrdenie o nastúpení/nenastúpení žiaka na štúdium:

     

    V zmysle nariadenia MŠVVaŠ zákonný zástupca písomne potvrdí Gymnáziu v Detve nástup do 1. ročníka v termíne najneskôr do 24. 6. 2022 elektronickou formou prostredníctvom systému „Edupage“, alebo písomne podpísaním tlačiva „Potvrdenie o nastúpení/nenastúpení žiaka na štúdium“ všetkými zákonnými zástupcami, ktoré doručí na Gymnázium v Detve.

  • 2. kolo prijímacích skúšok

    2. kolo prijímacích skúšok

    Riaditeľ Gymnázia, Štúrova 849, 962 12 Detva v zmysle § 66 ods. 6 zákona č.245/2008 Z.z. Zákon o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov vyhlasuje

    2. kolo prijímacích skúšok pre školský rok 2022/2023

    pre štvorročné štúdium v študijnom odbore 7902 J - gymnázium

    Termín konania: 21. 06. 2022 (utorok)

    Počet voľných miest: 20

    Termín doručenia prihlášok pre 2. kolo je do 16. júna 2022

    Podmienky prijímacieho konania do 1. ročníka sú zverejnené na stránke školy

    Prihlášky potvrdené základnou školou je potrebné doručiť prostredníctvom edupage, osobne alebo poštou na adresu školy, prípadne emailom na skola@gymdt.edu.sk

  • Deň Európy na Gymnáziu v Detve

    Deň Európy na Gymnáziu v Detve

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Európy na Gymnáziu v Detve.

    Na gymnáziu sa dňa 31.5. konala súťaž pre základné školy z Detvy a okolia pri príležitosti Dňa Európy. Zúčastnilo sa 5 základných škôl a absolvovali 3 kolá súťaží : kvíz test, určovali vlajky štatov európskych krajín a skladali puzzle s obrázkami európskych historických pamiatok.

    Naši žiaci gymnázia prezentovali krajiny EÚ ich históriu a hlavné európske inštitúcie.

    V konkurencii základných škôl z Detvy a Hriňovej, prvé miesto obhájili žiaci Základnej školy s materskou školou A. Vagača z Detvy 🥇

    Na druhom mieste sa umiestnili žiaci Základnej školy Ul.obrancov mieru z Detvy 🥈

    Tretie miesto zaslúžene patrí žiakom Základnej školy J.J. Thurzu 🥉

    Všetkým gratulujeme a ďakujeme za účasť 🙏❤️ Za ceny do súťaže ďakujeme kinu Marína Detva a papiernictvu Koress s.r.o. Detva

    #gymdt #skolskaakcia #deneuropy

    @epasslovensko

  • Volejbal dievčat - okresné kolo

    Volejbal dievčat - okresné kolo

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Volejbal dievčat - okresné kolo.

    Dňa 17.5.2022 sa uskutočnilo okresné kolo vo volejbale dievčat. Napriek nepriaznivej kovidovej situácii v zimných mesiacoch , kedy boli zastavené všetky školské súťaže sa stredoškoláčky rozhodli odohrať aspoň okresné kolo. Gymnazistky zvíťazili na sety 3:0 /25:9,25:17,25:18/. Gratulujeme!

strana:

Novinky

Kontakt

  • Gymnázium
    ul. Štúrova 849
  • pevná linka:
    +421 45 54 57 619 fax
    +421 45 54 56 144 telefón

    mobil:
    +412 940 624 588

Fotogaléria