Navigácia

Fotogaléria

V tomto fotoalbume za nenachádzajú žiadne galérie

Navigácia

  • Gaudeamus - Akadémia 2023

    Gaudeamus - Akadémia 2023

    Dňa 10. 10. 2023 sa študenti 3. ročníka Gymnázia v Detve zúčastnili v Bratislave podujatia Gaudeamus-Akadémia 2023, veľtrhu zameraného na univerzitné aj neuniverzitné pomaturitné štúdium a na celoživotné vzdelávanie. Cieľom veľtrhu je poskytnúť čo najviac relevantných informácií o vysokoškolskom štúdiu absolventom stredných škôl priamo od jednotlivých vysokých škôl a univerzít tak slovenských, ako aj zahraničných.

    Po návšteve veľtrhu mali naši gymnazisti čas aj na exkurziu po pamiatkach starého mesta.

  • Noc výskumníkov na ZŠ a MŠ A. Vagača

    Noc výskumníkov na ZŠ a MŠ A. Vagača

    V rámci podujatia Európska noc výskumníkov 2023 nás 28. 9. pozvali zo ZŠ a MŠ A. Vagača na pozorovanie nočnej oblohy. Okrem našich gymnazistov boli hlavnými aktérmi podujatia deti základnej školy a ich rodičia. Sprievodcu oblohou im robili Vysokoškolskí pedagógovia, vedci z Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a učitelia z gymnázií v Modre a v Detve. Samozrejme nemohol chýbať ani náš astronomický krúžok s našim veľkým krúžkovým Dobsonom.

    Pozorovanie nočnej oblohy s premietaním na stenu budovy školy zaujalo veľkých aj malých. Saturn nám odhalil svoje prstence, Jupiter svoje mesiace a v našom veľkom ďalekohľade bolo vidieť aj pásy oblakov v jeho atmosfére. Mnohí mali možnosť vidieť tieto veci naživo prvý krát. Všetkému dominoval Mesiac takmer v splne, ktorý síce prežiaril oblohu, ale návštevníci sa mohli aj tak oboznámiť s najznámejšími súhvezdiami a konečne zistiť, ktorá hviezda je to tá Polárka.

  • Rodičovské združenie

    Rodičovské združenie

    Vážení rodičia,

    Dovoľte, aby som Vám oznámil, že v stredu 27. 9. 2023 o 16:30  sa na Gymnáziu v Detve uskutoční plenárne rodičovské združenie, po ktorom budú nasledovať triedne rodičovské združenia.
    Všetci ste srdečne vítaní.

    Mgr. František Strýček
    Štatutárny zástupca školy.

  • OŽAZ a športový deň

    OŽAZ a športový deň

    Dňa 14. 9. 2023 sa pre žiakov 1. a 2.ročníka nášho gymnázia uskutočnilo Účelové cvičenie na ochranu života a zdravia OŽAZ. Súčasne žiaci 3. a 4. ročníka pripravovali jednotlivé stanovištia a športový deň. Pekné plány na detvianskom amfiteátri nám ráno zhatilo počasie a tak sa naše aktivity presunuli do telocvične.  Po cvičení sa uskutočnil volejbalový turnaj v ktorom zvíťazili žiaci štvrtého ročníka. Víťazi ako cenu získali spoločný výlet do Banskej Bystrice.

  • Účelové cvičenie na ochranu života a zdravia

    Účelové cvičenie na ochranu života a zdravia

    Oznamujeme  Vám, že dňa 14. 9. 2023 sa uskutoční účelové cvičenie na ochranu života a zdravia pre 1. a 2. ročník. Súčasne sa pre 3. a 4. ročník uskutoční športový deň. Miesto konania je amfiteáter v Detve.

    Zraz účastníkov bude o 7:30 pri telocvični. Účasť je povinná pre všetkých študentov, oslobodení od telesnej a športovej výchovy predložia ospravedlnenie od lekára so zákazom absolvovania účelového cvičenia.

    Účastníci by mali mať športové oblečenie a obuv, so sebou stravu a nápoje na zabezpečenie pitného režimu.

    V prípade nepriaznivého počasia sa aktivity presúvajú do telocvične.

     

    Mgr. František Strýček

    štatutárny zástupca školy

  • Začiatok šk. roka 2023/2024

    Začiatok šk. roka 2023/2024

    Oznamujeme Vám, že slávnostné otvorenie školského roku 2023/2024 na Gymnáziu v Detve sa uskutoční v pondelok 4. septembra 2023 o 9:00 hodine.

    Zároveň Vám oznamujeme, že sekretariát školy bude mať úradné hodiny v pracovných dňoch 28. 8. 2023 až 31. 8. 2023 od 8:00 do 13:00.

    V prípade potreby môžete v tomto čase sekretarját kontaktovať aj na tel. čísle 0940-624588.

  • Záver školského roka 2022/2023

    Záver školského roka 2022/2023

    Posledný júnový deň sa niesol v znamení bilancovania odovzdávania vysvedčení. Slávnostné chvíle umocnilo aj udeľovanie pochvál riaditeľom školy študentom s vynikajúcimi študijnými výsledkami a tým, ktorí sa aktívne zapájali do súťaží a života školy, a úspešne v nich reprezentovali naše gymnázium. Všetkým želáme krásne prázdniny a tešíme sa na stretnutie v novom školskom roku 2023/2024. 

  • Olympijský deň

    Olympijský deň

    Tradične koncom školského roka je jeden deň na našej škole zasvetený športu. Olympijský deň sa na Gymnáziu v Detve tento rok konal 28. júna 2023. Medzi študentami panovala dobrá nálada a chuť súťažiť vo viacerých športových disciplínach ako futbal, badminton, pin pong či hádzanie šípkami na cieľ. Oživením bolo aj to, že tentoraz sa k našim študentom pridali aj žiaci 5. ročníka ZŠ a MŠ A. Vagača v Detve. Každé víťazné družstvo sa tešilo z víťazstva a športovanie si užili nielen žiaci, ale aj učitelia.

  • Na Gymnáziu v Detve bojovali najlepší šachisti o titul

    Na Gymnáziu v Detve bojovali najlepší šachisti o titul

    Dňa 27. júna 2023 sa na Gymnáziu v Detve uskutočnil Gymnaziálny šachový turnaj pre žiakov základných a stredných škôl okresu Detva. Zúčastnilo sa ho 30 žiakov, pričom turnaj bol rozdelený na dve časti a to dievčenský a chlapčenský turnaj. Hralo sa na 7 kôl švajčiarskym systémom podľa pravidiel FIDE Rapid.

    Šachové súboje zviedli medzi sebou žiaci Gymnázia v Detve, ZŠ Kukučínova (1.ZŠ Detva), ZŠ na Ul. obrancov mieru (3. ZŠ Detva), ZŠ J. J. Thurzu (4. ZŠ Detva), ZŠ Hriňová, ZŠ Detvianska Huta, ZŠ Kriváň a ZŠ Vígľaš.

    Dievčenský turnaj vyhrala Žofia Szakálová zo ZŠ J. J. Thurzu v Detve. Chlapčenský turnaj vyhral Bartolomej Szakál taktiež zo ZŠ J. J. Thurzu v Detve, ktorý reprezentoval aj Šachový krúžok pri SCVČ Majáčik v Detve. Kategóriu žiakov prvého stupňa vyhral Mathias Mališ z 3. ZŠ v Detve. V Kategórií stredné školy zvíťazil Martin Michálik z Gymnázia v Detve, ktorý je aj členom Šachového krúžku pri Gymnáziu v Detve.

    Vyhodnocovali sa viaceré kategórie, víťazi sa pýšili šachovými medailami a najlepší s trofejovými pohármi. Nikto však neodišiel s prázdnymi rukami, okrem občerstvenia a šachových súbojov boli odmenou aj účastnícke diplomy pre nemedailové pozície a vecné ceny.

    Akciu podporili aj SCVČ Majáčik v Detve a Šachový klub Podpoľanie.

  • Termín 2. kola prijímacieho konania

    Termín 2. kola prijímacieho konania

    2. kolo prijímacieho konania sa na Gymnáziu v Detve, Štúrova 849 uskutoční 20. 06. 2023 o 8:00 hod. Viac informácií o priebehu prijímacieho konania nájdete tu.

    Výsledky druhého kola prijímacieho konania.

  • Odovzdávanie vysvedčení absolventom

    Odovzdávanie vysvedčení absolventom

    Je už peknou tradíciou, že maturanti Gymnázia v Detve dostávajú svoje vysvedčenia na Mestskom úrade v Detve. Tak tomu bolo aj 2. júna 2023, keď si naši absolventi prevzali koncoročné a maturitné vysvedčenie. Slávnostnú atmosféru podčiarkli aj hostia primátor Mesta Detva Branislav Baran, zástupca primátora Mgr. Slavomír Ciglan a primátor mesta Hriňová a poslanec BBSK Mgr. Stanislav Horník. Viacerí študenti dostali pochvaly riaditeľa školy za rôznorodé záujmové a vedomostné aktivity. Ako najlepšia študentka bola za štvorročnú prácu, študijné výsledky a reprezentáciu školy ocenená Zlatka Fekiačová a cenu riaditeľa gymnázia za vynikajúce študijné výsledky počas štúdia získala Eliška Latková. Absolventom gratulujeme a želáme v budúcnosti veľa ďalších úspechov.

  • Váľanie mája 31. 5. 2023

    Váľanie mája 31. 5. 2023
    31. 5. 2023

    Na našej škole je tradíciou každý rok postaviť máj. A tak ako sme ho na začiatku s muzikou postavili, tak sme ho s muzikou dnes aj zvalili.

  • Maturitné skúšky 2023

    Maturitné skúšky 2023

    Nápad absolvovať ústnu maturitnú skúšku v tradičnom oblečení svojich starých a prastarých otcov a mám – v pôvodnom detvianskom kroji, vznikol práve na našom gymnáziu. Aby zachovávali túto krásnu a originálnu ľudovú tradíciu pre ďalšie generácie, tak aj v tomto školskom roku sa na ústne maturitné skúšky niekoľko študentov oblieklo do prekrásnych podpolianskych krojov. Maturitné skúšky sa tento rok konali od 29. 5. 2023 do 31. 5. 2023. Študenti ukázali svoje vedomosti, ktoré nadobudli počas štúdia a úspešne absolvovali "skúšku dospelosti". Blahoželáme a želáme im veľa nasledujúcich úspechov.

  • PREDĹŽENIE PLATNOSTI PREUKAZU ŠTUDENTA V DOPRAVE

    PREDĹŽENIE PLATNOSTI PREUKAZU ŠTUDENTA V DOPRAVE

    Vzhľadom na blížiaci sa termín prolongácie žiackych kariet (od 1.6.2023) pripomíname ako prolongovať ISIC karty.

    Prolongovať platnosť žiackej karty je možné dvomi spôsobmi:

    1. Použiť aplikáciu UBIAN www.ubian.sk.
    2. Odoslať prolongačnú SMS správu.

    Viac informácií nájdete na adrese https://www.preukazstudenta.sk/stredna-a-zakladna-skola

  • Rozlúčka maturantov

    Rozlúčka maturantov

    Dňa 18. mája sa naši maturanti lúčili so školou, spolužiakmi aj učiteľmi. 23 študentov štvrtého ročníka má pred sebou ešte akademický týždeň a potom skúšku dospelosti, na ktorú sa pripravovali 4 roky. Želáme im veľa síl do úspešného vykonania maturitnej skúšky.

  • Výsledky prijímacích skúšok

    Výsledky prijímacích skúšok

    Výsledky prijímacích skúšok sú od 19. 5. 2023 zverejnené na výveske školy a na tejto webovej stránke školy.

    Uchádzač alebo zákonný zástupca neplnoletého uchádzača najneskôr do 24. mája 2023 (do 23:59 hod.), písomne potvrdí strednej škole nastúpenie/nenastúpenie na štúdium.

    Potvrdenie o nastúpení/nenastúpení žiaka na štúdium:

  • Gymnázium Detva valcuje všetkých v súťaži EXPERT geniality show.

    Gymnázium Detva valcuje všetkých v súťaži EXPERT geniality show.

    V aktuálnom ročníku súťaže EXPERT geniality show 2022/2023, ktorú organizuje každoročne Talentída n.o., sa detvianskym gymnazistom výnimočne dobre darilo. Ukázali vedomosti, talent, aj ako zúročiť skúsenosti z predchádzajúcich ročníkov.

    V kategórií „Gymnáziá 1. -2. ročník“ sa Daniela Kučerová (2.A) stala víťazkou v téme „Tajomstvá prírody“ spomedzi 247 súťažiacich a Dominik Bomba (2.A) skončil na zdieľanom treťom mieste v športovej téme „Góly, body, sekundy“.

    Najlepšie na Slovensku sme ako škola dopadli v kategórií „Gymnázia 3. - 4.ročník“, kde využili tretiaci všetky skúsenosti aj z predchádzajúcich dvoch ročníkov. Celkovým víťazom je Sára Zeliesková (3.A), ktorá súťažila v témach „Tajomstvá prírody“ a „Od Dunaja k Tatrám“, na druhom mieste sa umiestnil Samuel Pivka  (3.A), ktorý vyhral kategóriu „Tajomstvá prírody“ a celkové tretie miesto patrí Matejovi Sekerešovi (3.A), ktorý vyhral kategóriu „Od Dunaja k Tatrám“. Škole pomohli aj body Miroslava Vilhana (3.A), ktorý skončil druhý v téme „Góly, body sekundy“ a celkovo bol štvrtý. Iba doplníme, že v kategórií "Gymnázia 3. - 4. ročník" súťažilo 581 gymnazistov z celého Slovenska.

    Súťažíme aj o rok :)

  • Úspechy vo volejbale a florbale

    Úspechy vo volejbale a florbale

    Gymnázium v Detve úspešné nielen vo vedomostných ale aj v športových súťažiach.

    Gymnazisti z Detvy oslnili aj v športových súťažiach keď sa po víťazstvách v okresných a regionálnych kolách dostali na krajské kolá vo florbale chlapcov a  mix volejbale (zmiešané družstva chlapcov a dievčat).

    Vo florbale chlapcov sme sa umiestnili na tretej - bronzovej pozícii. V Brezne sa z pomedzi 7 účastníkov (víťazov regionálnych kôl) v dvoch skupinách dostali z druhého miesta do semifinále. Záverečná výhra nad Rimavskou Sobotou spôsobila bronzovú radosť na našich tvárach. Pochvala za úspešnú reprezentáciu školy patrí P. Masárovi, tretiakom M.Vilhan, M.Piliar, M. Komenda, M. Michálik a S. Pivka. Z prvákov a druhákov D.Bomba, A. Privitzer a N. Hriseňko.

    V rámci súťaže MIX volejbal sa vo Zvolene predstavili víťazi regionálnych kôl z BB kraja. Po urputných bojoch systémom každý s každým sa tím gymnázia pod vedením kapitánky S. Stehlíkovej umiestnilo na peknom štvrtom mieste, v kraji. Poďakovanie patrí hráčkam a hráčom S. Zelieskovej, D. Slovákovej, L. Feherpatakyovej, Petrovi Masárovi, M. Vilhanovi, P. Jahodovi , M. Michálikovi, ale tiež p. učiteľovi Matejovi Lalíkovi za prípravu a vedenie obidvoch úspešných tímov.

  • Stavanie mája

    Stavanie mája

    Na našom gymnáziu je už každoročnou tradíciou v posledný aprílový deň postaviť na školskom dvore máj. Tak tomu bolo aj tentoraz v piatok 28. 4. Stavanie majú na starosti vždy druháci, tentoraz aj s pomocou tretiakov, do programu sa zapájajú všetci. A keďže Detva je klenotnicou folklóru, nemôže chýbať ľudová hudba a folklór Podpoľania v podaní našich študentov. Po postavení mája nechýbalo chutné pohostenie, ktoré vytvorili naše šikovné druháčky. Na stavanie a program sa  prišli pozrieť aj žiaci zo ZŠ a MŠ A. Vagača, ktorí si potom so záujmom prezreli aj našu školu.

  • Workshop Programovanie s microbitom

    Workshop   Programovanie s microbitom

    Ďna 18. 4. 2023 sa na našej škole uskutočnil Workshop " Programovanie s microbitom". Zúčastnili sa ho žiačky 1. A triedy pod vedením programátorky - lektorky z OZ "Aj Ty v IT". Cieľom združenia je motivovať a podporovať dievčatá a ženy v oblasti informačných technológií. Zámerom združenia, vyjadrenom mottom „Technology has no gender“, je budovať technologicky rovnú spoločnosť a dosiahnuť, aby ženy nezostali na okraji, ale stali sa priamou súčasťou technologickej budúcnostosti.

    Počas workshopu si žiačky vyskúšali programovanie minipočítača Micro:bit. Je to programovateľný minipočítač, ktorý uviedla na trh spoločnosť BBC v roku 2016. Obsahuje displej, 3 tlačidlá, senzory pohybu, naklonenia, teploty a anténu. Možno k nemu pripájať ďalšie senzory a iné súčiastky - LED pásiky, reproduktory, motorčeky, čerpadlá, senzory pohybu, atď. praxi je preto využiteľný nielen v informatike ale aj v iných predmetoch: fyzika, chémia, biológia, geografia... Dokonca ho možno použiť aj v rámci IoT na ovládanie rôznych zariadení. Workshop bude pokračovať a prácu s minipočítačom si vyskúšajú aj žiačky 2. A triedy.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Gymnázium
    ul. Štúrova 849
  • pevná linka:
    +421 45 54 57 619 fax
    +421 45 54 56 144 telefón

    mobil:
    +412 940 624 588

Fotogaléria