Navigácia

Fotogaléria

V tomto fotoalbume za nenachádzajú žiadne galérie

Navigácia

  • Florbalový Turnaj mladých nádejí

    Florbalový Turnaj mladých nádejí

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Florbalový Turnaj mladých nádejí.

    Po realizácii série stolnotenisovych turnajov v decembri '23 vzišla od gymnazistov myšlienka usporiadať turnaj v kolektívnom športe. Pre podporu extraligového florbalu v Detve sme preto dňa 7. 3. 2024 spoločne Mesto Detva, DTF Joxers a Gymnázium Detva zorganizovali "Turnaj mladých nádeji 2024" v športovej hale v Detve, kam sme pozvali mládežnícke tímy z Detvy, Hriňovej a Kriváňa. Okrem samotného športového zážitku sme tiež potrénovali taktiky na nadchádzajúce okresné a krajské sútaže v jednotlivých kategóriách ZŠ a SŠ.

    Všetkym ôsmim zúčastneným tímom ďakujeme za účasť a veríme, že sa takto stretneme na nadchádzajúcom ročníku turnaja. M.L.

  • Semifinále futsalového turnaja organizovaného BBSK

    Semifinále futsalového turnaja organizovaného BBSK

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Semifinále futsalového turnaja organizovaného BBSK.

    Dňa 6. 3. 2024 sa v Športovej hale v Detve uskutočnilo semifinálové kolo futsalového turnaja organizovaného Baskobystrickým samosprávnym krajom. Tím našich študentov postúpil z druhého miesta na krajské kolo, ktoré sa bude konať na rovnakom mieste 24. 3. 2024. Gratulujeme.

  • Štart enviroprojektu

    Štart enviroprojektu

    Začiatok februára 2024 sa na našom gymnáziu niesol v environmentálnom duchu. Triedením a meraním množstva (vážením) nazbieraného týždenného komunálneho odpadu z celej školy sme zistili, že je najvyšší časť podniknúť niečo, čo nás vyvedie zo začarovaného kruhu tvorby tohto odpadu. Realizáciou aktivít na zintenzívnenie separovania v našej škole chceme podporiť aj myšlienku triedenia odpadu v Detve a na Podpoľaní. V nadchádzajúcich dvoch mesiacoch zistíme, či podniknuté demonštračné aktivity podnietia k separácii nie len v škole, ale aj v rodinách a spoločne prispejeme k odbúravaniu početných „mýtov“, ktoré slúžia jedine tým, ktorí sa do triedenia odpadu ešte stále nezapojili. Projekt realizujeme v spolupráci s Mestom Detva, OZ Aktívne mesto a Technickými službami Detva. M. L.

  • Gymnaziálny zimný športový deň

    Gymnaziálny zimný športový deň

    Prvý polrok školského roku sa skončil a keďže polročné prázdniny už nie sú, namiesto nich celá naša škola absolvovala 2. februára 2024 gymnaziálny zimný športový deň na Zerrenpachu - Látkach. Študenti si mohli vybrať lyžovanie, jazdu na snowboarde alebo vychádzku v prírode. Aj počasie nám prialo a všetci sme si užili krásny slnečný deň.

  • Projekt Trashbusters

    Projekt Trashbusters

    Obrovský úspech prislúchol študentom z 2.A triedy, ktorí vynikli v S.A.V.E ambassadors projekte, organizovaným VÚB bankou. 

    S.A.V.E. Ambasádori je medzinárodná iniciatíva, ktorá sa týka ekológie a poukazovania na environmentálne problémy v našom okolí. Študenti mali za úlohu vytvoriť projekt, s ktorým prispejú k lepšej udržateľnosti. 

    V rámci tejto iniciatívy boli vybraní medzi 9 stredných škôl z celého Slovenska.

    Do súťaže sa zapojili s projektom pod názvom "Trashbusters", v rámci ktorého si pre žiakov  zo Základnej školy Alexandra Vagača v Detve pripravili pracovný workshop. Na ich workshope sa deti naučili základy správneho triedenia a spracovania odpadu. V závere workshopu boli ocenení oranžovou stužkou, ktorou boli zaradení medzi ambasádorov “Trashbusters”.

    Pozrite si ich záverečné video a nechajte sa inšpirovať touto iniciatívou.

  • Finálový turnaj o "Pohár riaditeľa Gymnázia v Detve" 29.12.2023

    Finálový turnaj o "Pohár riaditeľa Gymnázia v Detve" 29.12.2023

    Na Gymnáziu v Detve sa teší veľkej obľube stolnotenisový turnaj - keď sme v tomto roku pripravovali už 11. ročník tohto tradičného turnaja o "Pohár riaditeľa Gymnázia v Detve". Pre veľký záujem sme tento ročník rozdelili na tri etapy.

    Po gymnaziálnom kole medzi našimi študentami sa uskutočnilo školské kolo medzi žiakmi ZŠ a SŠ z okresu Detva a jedného družstva zo Zvolena, aby sme to nakoniec zavŕšili finálovým turnajom dňa 29.12.2023.

    Finálový turnaj, organizovaný v tenisovej hale Sportys v Detve, za účasti najlepších družstiev školského kola boli doplnené o OZ Detvianska Aliancia Rómov, Slávia a družstvom dôchodcov. Okrem samotných "tuhých " bojov pri stolnotenisových stoloch to bola ukážka toho, že keď je vôľa, chuť a odhodlanie, tak vek nie je problémom. Rozdiel medzi najstarším a najmladším účastníkom turnaja bol viac ako 50 rokov.

    Víťazom sa nakoniec stalo družstvo dôchodcov, ktorým gratulujem k úspechu. Druhá Slávia a tretie miesto obsadilo družstvo ZŠ J.J.Thurzu z Detvy. Rovnako ďakujem všetkým zúčastneným a teším sa na 12. ročník.

    Mgr. Pavel Lalík, riaditeľ Gymnázia v Detve.

  • XI. stolnotenisový turnaj o pohár riaditeľa Gymnázia v Detve

    XI. stolnotenisový turnaj o pohár riaditeľa Gymnázia v Detve
  • Beseda s PhDr. Jozefom Paulovom PhD.

    Beseda s PhDr. Jozefom Paulovom PhD.

    Žiaci 1. ročníka Gymnázia v Detve sa dňa 15. 12. 2023 stretli  na besede o knihe s  PhDr. Jozefom Pavlovom PhD., autorom diela s názvom  „Dejiny školstva v Detve a vo Zvolene“.  Jozef Paulov je úspešný absolvent Gymnázia v Detve, pedagóg, historik a autor množstva kníh, v ktorých sa  venuje najmä histórií nášho regiónu.

    Okrem toho, že sa študenti dozvedeli ako vzniká taká kniha, čo všetko je za tým, aby mohla akákoľvek kniha vzniknúť, sa tiež dozvedeli, ako môže z mladého človeka, absolventa Gymnázia v Detve vyrásť múdry a vzdelaný človek. Chce to veľa driny, úsilia a cieľavedomého učenia sa, aby potom mohol každý robiť to, čo ho baví, čo ho zaujíma a z čoho má v živote radosť.

    Na záver diskusie študenti mali mnoho otázok, na ktoré autor knihy Jozef Pavlov srdečne odpovedal.

  • Príhovor Mgr. art. Romana Malatinca podpredsedu BBSK

    Príhovor Mgr. art. Romana Malatinca podpredsedu BBSK

    Vyjadrenie podpredsedu Baskobystrického samosprávneho kraja Mgr. art. Romana Malatinca k rozvoju a  dostupnosti štúdia na Gymnáziu v Detve.

  • Dvadsiatka našich žiakov získala základy podnikavosti v Rozbehni sa! Academy

    Dvadsiatka našich žiakov získala základy podnikavosti v Rozbehni sa! Academy

    V piatok 24. novembra k nám zavítal tím Rozbehni sa!. Ten pre 20 našich žiakov z radov druhákov a tretiakov zorganizoval poldenné Biznis fórum. Žiaci sa na prípadovej štúdii učili, ako rozbehnúť biznis nápady rýchlo a lacno.

    Od vymýšľania nápadu až k prvým objednávkam

    Žiaci vedení odborníkmi z praxe krok po kroku prechádzali procesom od vymyslenia nápadu, cez tvorbu biznis modelu, prieskum konkurencie, cenotvorbu, zákaznícky prieskum a testovací web. Všetky úlohy boli interaktívne rozpracované na prípadovej štúdii žiačky Zuzky, ktorá ako stredoškoláčka absolvovala Rozbehni sa! inkubátor s nápadom Esencit, prenosnou aromaterapiou. Tej sa s našou pomocou podarilo otestovať životaschopnosť jej nápadu len za 75 hodín a 75€ priamych nákladov. Po spustení kampane napokon predala vyše 3000 kusov.

    Zlepšili sa postoje žiakov k podnikavosti

    Ešte predtým, než sa žiaci zahryzli do jednotlivých zadaní, dostali za úlohu subjektívne ohodnotiť svoje postoje k podnikaniu a tomu, či by vedeli, ako postupovať, ak by s prácou na nápade mali začať už dnes. Toto sebahodnotenie každý žiak absolvoval ešte raz po skončení vzdelávacieho podujatia. Zo sumárneho grafu je zrejmé, že žiaci svoje postoje k podnikaniu zlepšili a workshop im pomohol s motiváciou vyskúšať si rozbehnúť vlastný nápad. Vedomosti a motivácia žiakov sa zvýšili o 52%.

    Pozitívne reakcie na seba nenechali dlho čakať

    Naši žiaci udelili workshopu priemernú známku 8,7 z 10 a vyzdvihli aj tieto prínosy:

    • „Získali sme cenné základy zo sveta podnikania.“
    • „Veľmi sa mi páčila hravá forma učenia sa.“
    • „ Bolo to super!.“

     

    Ďalšie kroky

    Žiaci, ktorých idea podnikania zaujala, môžu vymyslieť vlastný nápad a ako jednotlivec či tím ho prihlásiť na online konzultáciu s Rozbehni sa! Počas nej dostane každý nápad cennú spätnú väzbu a tipy na prípadné vylepšenia. Následne dostane možnosť zapojiť sa do jarného akceleračného programu Rozbiehátor.

    Viac o projekte nájdete na webe www.rozbehnisa.sk

  • Propozície Stolnotenisového turnaja medzi školami o pohár riaditeľa Gymnázia v Detve

    Propozície Stolnotenisového turnaja medzi školami  o pohár riaditeľa Gymnázia v Detve

    Dňa 14.12.2023 (štvrtok) sa v telocvični pri Gymnáziu Detva (areál SŠ) uskutoční súťaž školských tímov XI. stolnotenisového turnaja o pohár riaditeľa Gymnázia v Detve. Systém hry – medzi dvomi školami 4 súboje jednotlivcov a 1 štvorhra. Dve skupiny po 5-6 školských tímov (podľa počtu prihlásených).

    Propozície turnaja na stiahnutie vo formáte pdf: Propozicie_medziskolsky_stolny_tenis.pdf

  • Mikulášsky volejbalový turnaj

    Mikulášsky volejbalový turnaj

    Dňa 7. 12. 2022 žiaci a učitelia Gymnázia v Detve usporiadali tradičný Mikulášsky volejbalový turnaj. Žiaci všetkých tried gymnázia sa stretli na palubovke, aby si zmerali športovo-volejbalové sily. Víťazom sa nakoniec po tuhých bojoch stala 4. A trieda gymnázia, ktorá získala putovný pohár a tiež sladkú mikulášsku tortu. Hlavne záver bol veľmi napínavý, keď  to vyzeralo tak, že obhajcovia titulu podľahnú nováčikom z 1. A triedy. Skúsenosti však zvíťazili a štvrtáci pohár získali aj tento rok. Vyzerá to však tak, že v prvej A sa podarilo vytvoriť silný tím o ktorom budeme v budúcnosti ešte určite počuť. Poďakovanie a gratulácia patrí ale všetkým žiakom na palubovke aj v hľadisku, ako aj pedagogickým zamestnancom za fantastickú atmosféru počas celého turnaja. 

  • Readycon Slovensko 2023

    Readycon Slovensko 2023

    Študenti Gymnázia v Detve sa 21. 11. 2023 zapojili do podujatia s názvom READYCON Slovensko 2023. Ide o už tretí ročník celoštátneho online vysielania o kľúčových trendoch a inováciách vo vybraných odboroch. Študenti tu získajú zaujímavé informácie, ktoré im vedia pomôcť robiť lepšie rozhodnutia na ich budúcej kariérnej ceste. V rámci tohto seminára sme sa zúčastnili 4 paralelných sekcií: trendy v elektrotechnike, trendy v strojárstve, trendy v informačných technológiách a trendy vo financiách. Odborníci z praxe rozprávali o mnohých zaujímavých témach, spomenieme aspoň niekoľko z nich: vzdelávacie a kariérne príležitosti vo vesmírnom priemysle, budúcnosť automatizácie a nové trendy a technológie v oblasti robotiky, čo znamená “internet vecí” v praxi, obnoviteľné zdroje energie - napájanie budúcnosti udržateľnými riešeniami, umelá inteligencia a chatboty - hrozba alebo príležitosť, softvér v robotike a samojazdiacich finančníctvo v praxi - tímová práca a sebarozvoj a iné.

  • Gymnaziálny stolnotenisový turnaj

    Gymnaziálny stolnotenisový turnaj

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Gymnaziálny stolno-tenisový turnaj.

    Gymnaziálneho stolno-tenisového turnaja 1. 12. 2023 sa zúčastnili 12 hráči z viacerých ročníkov školy. Švajčiarskym systémom hry sme spoznali 5 reprezentantov na ďalšej úrovni turnaja. Bez prehry na prvom mieste skončil Samo Gallo, ďalší v poradí Dominik Murín, Miro Porubský, Miro Vilhan a reprezentačnú päťku uzatvára Adam Kret. V dňoch 14.12. 2023 privítame na Školskom turnaji tímy zo základných škôl okresu Detva. Verím, že postupujúci z Gymnaziálneho turnaja budú úspešne reprezentovať našu školu a potvrdia svoje kvality získané každodenným trénovaním vo vestibule Gymnázia v Detve. 😀

  • Gymnaziálny stolnotenisový turnaj

    Gymnaziálny stolnotenisový turnaj

    Milí študenti, ešte stále je možnosť prihlásiť sa na Gymnaziálny stolnotenisový turnaj. Tak neváhajte a dopíšte sa do tabuľky vo vestibule školy. M. L.

  • Turnaj v MIX volejbale

    Turnaj v MIX volejbale

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Turnaj v MIX volejbale.

    Dňa 21. 11. 2023 sme sa zúčastnili 24 členného turnaja v MIX volejbale BBSK v mestskej športovej hale Detve. Všetky tímy sa v 8 skupinách zúčastnili skupinovej fázy turnaja. Naši žiaci, zástupcovia z prvého, druhého a štvrtého ročníka, sa počas dvoch zápasov v skupine držali veľmi dobre. Po víťaznom aj prehratom zápase proti Gymnáziu z BŠ a Evanjelickému gymnáziu z BB sme sa nakoniec v skupine umiestnili na 2. nepostupovom mieste. Stabilné výkony štvrtáčok striedali prvé zoznámenia sa so stredoškolským športom prvákov. Podujatie utužilo vzťahy v našom tíme a v budúcich ročníkoch turnaja máme šancu na lepšie umiestnenie. Ďakujeme všetkým zúčastneným za kvalitnú reprezentáciu školy. M. L.

  • Exkurzia Viedeň

    Exkurzia Viedeň

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia Viedeň.

    Dňa 25. 10. 2023 sa naši gymnazisti vybrali na exkurziu do Viedne. Mali sme skvelú príležitosť spoznať toto mesto. Pozreli sme si jeho centrum, v mestskom parku Straussovu sochu, Viedenskú operu a Dóm Sv. Štefana. Navštívili sme cisársky palác Hofburg a v kostole Minoritov sme si pozreli mozaikovú repliku slávnej Poslednej večere. Naša cesta smerovala k soche Márie Terézie. Tu sme sa rozdelili a jedna časť študentov išla navštíviť Prírodovedné múzeum, druhá Umeleckohistorické múzeum a našli sa aj takí, kroky ktorých smerovali do Haus des Meeres.

  • Projekt Mladí lídri

    Projekt Mladí lídri

    Vo štvrtok 12.10. k nám do školy zavítala dvojica lektorov, ktorá študentom prišla porozprávať o ich ceste a skúsenostiach, ako sa uplatniť po škole. Nakoľko prednášajúci sú dvojičky a každý študoval v inej krajine, mali prehľad, v čom je zahraničná vysoká škola iná ako tá na Slovensku, na čo si dať pozor a aj to, čo popri škole robili, aby vybudovali úspešný štart ich kariér hneď po jej ukončení.

    Minulý rok si maturanti iných škôl prednášku a ich podporný projekt pre školy veľmi pochvaľovali, tak sme sa rozhodli ich privítať aj my!

    Tí z našich žiakov, ktorí sa budú chcieť rozvíjať nad rámec školy a získať aj praktické, komunikačné či líderské zručnosti, budú mať možnosť absolvovať bezplatný kurz - Mladí Lídri, kde im chalani odovzdajú ich skúsenosti z praxe, aby naši žiaci mali možnosť vyniknúť na trhu práce.

    Akcia vzbudila medzi maturantmi záujem a veríme, že pomohla rozšíriť ich obzory a možnosti rozbehnutia aj vlastného obchodného modelu už počas štúdia alebo hneď po štúdiu.

  • Gaudeamus - Akadémia 2023

    Gaudeamus - Akadémia 2023

    Dňa 10. 10. 2023 sa študenti 3. ročníka Gymnázia v Detve zúčastnili v Bratislave podujatia Gaudeamus-Akadémia 2023, veľtrhu zameraného na univerzitné aj neuniverzitné pomaturitné štúdium a na celoživotné vzdelávanie. Cieľom veľtrhu je poskytnúť čo najviac relevantných informácií o vysokoškolskom štúdiu absolventom stredných škôl priamo od jednotlivých vysokých škôl a univerzít tak slovenských, ako aj zahraničných.

    Po návšteve veľtrhu mali naši gymnazisti čas aj na exkurziu po pamiatkach starého mesta.

  • Noc výskumníkov na ZŠ a MŠ A. Vagača

    Noc výskumníkov na ZŠ a MŠ A. Vagača

    V rámci podujatia Európska noc výskumníkov 2023 nás 28. 9. pozvali zo ZŠ a MŠ A. Vagača na pozorovanie nočnej oblohy. Okrem našich gymnazistov boli hlavnými aktérmi podujatia deti základnej školy a ich rodičia. Sprievodcu oblohou im robili Vysokoškolskí pedagógovia, vedci z Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a učitelia z gymnázií v Modre a v Detve. Samozrejme nemohol chýbať ani náš astronomický krúžok s našim veľkým krúžkovým Dobsonom.

    Pozorovanie nočnej oblohy s premietaním na stenu budovy školy zaujalo veľkých aj malých. Saturn nám odhalil svoje prstence, Jupiter svoje mesiace a v našom veľkom ďalekohľade bolo vidieť aj pásy oblakov v jeho atmosfére. Mnohí mali možnosť vidieť tieto veci naživo prvý krát. Všetkému dominoval Mesiac takmer v splne, ktorý síce prežiaril oblohu, ale návštevníci sa mohli aj tak oboznámiť s najznámejšími súhvezdiami a konečne zistiť, ktorá hviezda je to tá Polárka.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Gymnázium
    ul. Štúrova 849
  • pevná linka:
    +421 45 54 57 619 fax
    +421 45 54 56 144 telefón

    mobil:
    +412 940 624 588

Fotogaléria